Oasrörelsen Sverige
Se Oas FB-sändningar nedan

 
MusikerOas 10-11 sept 2021

Välkommen till MusikerOas på Helsjöns folkhögskola

"Sjung och spela till Herrens ära"

OBS! Nytt datum: 10-11 sept 2021

Detta dygn riktar sig till alla som på något sätt är involverade i sång och musik i församlingen, både anställda och frivilliga; kantorer, kyrkomusiker, lovsångsledare, lovsångsteam, musiker, instrumentalister, körsångare och du som vill växa i tillbedjan till Herren!

Tillsammans får vi fördjupas kring vad Bibeln säger om lovsång och tillbedjan och utrustas för vidare tjänst i Guds rike! Dygnet kommer präglas av lovsång och tillbedjan inför Herrens ansikte, undervisning, tillfälle till förbön,  seminarier och gemenskap!

Innerligt varmt välkommen!

Läs mer här

 
OasPodden

Du hittar Oaspodden HÄR 
Vad gör de anställda i Oas?

LISA LERMAN
Varje vecka har jag Oas husmöte med lovsång, som är noggrant arbete både innan, under och efter. Jag har även förberedelse inför Oasdag hemma hos Berit i november.
Jag får resa ut och besöka många olika sammanhang. Bland annat lovsångshelg i EFS Falköping i oktober - inspirera församlingen till lovsång och tillbedjan. Församlingsbesök i Tullbrokyrkan i Falkenberg i november - leda lovsång på deras gudstjänst och möta deras musikråd. Det är förberedelser inför MusikerOas i mars 2021, planera sånger och öva med lovsångsteam.LENNART HENRICSSON
Just nu håller jag på med att planet inför Youngsters höstlovsturné. Det är mycket som måste klaffa. Vi har fyra bokade spelningar på tre dagar. Vi behöver chaufförer, tekniker, dansare, bedjare m fl för att kunna genomföra turnén. Dessutom god kontakt med arrangörerna. Och mitt i allt planerande måste fokus vara på att vi har någonting att ge till de som lyssnar. Guds Ord - även till barnen. Men på ett språk och sätt så att de förstår. Vi planerar också för en stor live-konsert med Youngsters utan publik, men som vi kommer att sända på sociala medier. Vi håller också som bäst på att spela in en ny skiva. 13 låtar samt lite prat mellan låtarna. Det är mycket jobb, men väldigt roligt. Förhoppningen är att den blir klar till jul. Vi har också träffar med teamet där vi har undervisning, uppmuntring och bön för att hålla rätt kurs. Jag skriver också brev till de som specifikt stöder Youngsters, så de vet vad vi behöver förbön för och vad som vi också kan tacka Gud för. Jag är också med och planerar inför en barnledarkonferens som kommer gå av stapeln i Skåne i mars nästa år. Sedan så ska lastbilen besiktigas, bussen städas och vår utrustning ses över. Ja... detta och en hel del till är vad jag sysselsätter mig under dagarna.

HANNA SIMONSSON
Jag sitter med Oas ekonomi, strategiskt och med återkoppling med givare m.m. En stor del av mitt arbete är sociala medier. Det kan vara podden där planering, material, teknik, redigering ska göras. Det kan vara Oasdagar och resor med teknik, layouter, planering, annonsering, bilder, husmöten osv. Från idé till verklighet. Jag sitter med allt det som ska layoutas - foldrar, affischer, annonser, digitala medier. Arbetslagets träffar ansvarar jag för genom att planera, sammankalla, strukturera, visioners, skapa arbetsglädje, motivation, en riktning för Oas, sammanställa m.m. Något jag brinner för och arbetar mycket med är att utveckla, att hitta vägar att nå människor på kreativa sätt med viktigt innehåll och bredda för generationerna. Och även att arbeta tillsammans med Oas ledarskap/styrelse - skapa samhörighet, tala om vision, hjärtat, motivation. Under sommarmötet planerar jag tillsammans med Lennart innehåll för 300-500 barns dagar, söker upp barnledare, skapar innehåll för barnledarna, skapa/ordna material för dagarna. Strukturera dagarna för Youngsters band. Utöver det står jag på kvällarna för att spela, sjunga och undervisa tillsammans med Lennart och Youngsters team. Youngsters har även en Youtube-kanal vars innehåll också behöver planeras, filmas, redigeras och läggas ut. Jag följer med Youngsters för att nå ut till barn både i och utanför kyrkan genom sång och undervisning, skolbesök. Jag är med på möte med barnledare i Sverige och barnledarkonferenser, och anordnar teamträffar för Youngsters team.


HANS WEICHBRODT
Leder husmöte på Oas fb varje vecka. 
Träffar, nätverkar med och i en hel del fall stöttar kristna ledare runt om i Sverige. Jag brinner inte minst för de samlingar jag närvarar på där präster och pastorer samlas.
Predikar och håller föredrag oftast flera ggr per vecka. Senaste veckorna har jag t.ex. varit inbjuden att tala på Israels Vänners Förnyelsedag i Malmö samt i Clara Kyrka i Stockholm. Den kommande helgen skall jag tala i Bollebygs Förs (Sv. K:an) samt Pingstkyrkan i Värnamo.
Deltar och (i många fall) agerar bollplank för strategiskt viktiga nationella samlingar för ledare. Tidigare i oktober har jag t.ex. varit engagerad i Det finns Hopp (Sebastian Staksets organisation) och Hopp för Sverige (nätverk av ledare lett av ICCC och Jan Sturesson). Den kommande veckan skall jag delta på "Jerusalem Prayer Breakfasts första samling i Sverige där bl.a. flera riksdagsledamöter deltar och medverkar.
Stöttar vissa nyckelpersoner med nationell räckvidd t.ex. en del kristna politiker och artister.BERIT SIMONSSON
Jag är numera pensionär och anställd 20% i Oas. Just nu arbetar jag med min del i Oasrörelsens husmöten, mina bibelstunder varje måndag fm. Jag har också hand om Oasbladet. Deltar i medarbetarsamlingar med Oas inspiratörer, och arbetsledare för anställda i Oas. Skriver artiklar till olika tidningar och svarar på mail som rör Oasrörelsen. Håller föredrag och bibelundervisning i Oasrörelsens sammanhang. Deltar i planeringen av olika Oasarrangemang.


 
Himmelskt söndagsgodis

Läs gärna Bengt Pleijels blogg Himmelskt söndagsgodis här.
Bengt är en av "fäderna" inom Oasrörelsen, som genom sin blogg ger oss något att tänka på inför varje söndag.

 
Vad är Bikt?

En skrift om bikt av Oasrörelsens teologiska rådgivare.

 
Nattvarden - andligt livsmedel

En skrift om nattvarden av Oasrörelsens
teologiska rådgivare.

 
Lyssna på föredrag

Lyssna på Oasföredrag

Lyssna på föredrag av Oasrörelsen inspiratörer och andra talare. Det kan vara från stora Oasmöten men även från det lilla sammanhanget.

Länk till föredragen.

 
Kontakt med Oas

Önskar du få kontakt med någon i Oas?

Du vill kanske att någon ber för dig, eller veta mer om Oasrörelsen, våra möten och kurser - skicka e-post till Ingemar Henricsson så kommer någon sedan att kontakta dig. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

 
Stöd Oasrörelsen

Oasrörelsen tar tacksamt emot ditt stöd:
Pg: 79 08 90-8
Swish: 1234 123 840
Läs här om att bli regelbunden givare till Oasrörelsen.

 
Personuppgifter

Oasrörelsen hanterar personuppgifter på ett säkert sätt efter antagen policy av styrelsen 2018 05 24.

Anmälan och avanmälan av Oasbladet, Bönebrevet, Information om Oas-evenemang samt Regelbundet givande sker till Oas samordnare, klicka här för kontaktuppgifter.