Förbönsbrev
Bönebrev nr 12, 2014

Till alla Oasvänner

Först i detta Bönebrev kommer en julhälsning:
Inte för att det kanske ser ut som det i stora delar av landet, men almanackan säger ändå att det snart är jul. Många barn har längtat, många vuxna har kanske bävat. Men för den som är kristen så är det med stor förundran som man på nytt får meditera över inkarnationen – att Gud själv blev människa.
Krubban är världshistoriens mest vågade räddningsplan. När Gud genom hela Gamla Testamentet sökt nå människan och förmå henne att vända tillbaka till förtroendet och tilliten till Guds kärlek och omsorg men inte fått något gehör, måste Gud våga företaget att själv bli människa för att komma ner i ögonhöjd med oss.
Oasrörelsen liknas ibland vid Svenska kyrkans pingstvänner. Men vi är i sanning även påsk- och julvänner. Påsken, julen och pingsten är kyrkans tre stora högtider och speglar på sätt och vis Treenigheten. Pingsten är ju Andens högtid. Anden utgjuts på ett helt nytt sätt över alla som hade tagit emot Jesus. Påsken är försoningens högtid och Sonens offer för världens skull är i centrum. Så handlar julen i någon mening om Faderns eller Skaparens kärlek till sin skapelse. Ordet blir kött, Gud blir människa och träder in i sin skapelse. Därför är vår tro inte bara ett ”andligt” projekt, utan något som tar plats i världen. Därför älskar vi inte bara i ord och tanke, utan också i handling.
Därför kan en karismatisk rörelse bara vara trovärdig om den samtidigt bryr sig om människorna och världen. Oasrörelsens kallelse är inte bara förnyelse till anden, utan också till kropp och själ. Du och jag är inte bara kallade att be mer, eller sjunga lovsång högre, utan också att älska världen i handling. I jultiden får vi bli konkreta i vår tro i mötet med dem som har det svårt, de som sörjer eller är ensamma. Vi får dela bröd, dela överflödet med de som inte har några dignande julbord.
”Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.” (1 Joh 3:18)
Så det finns många sätt att ge julklappar på. Men samtidigt tror jag Gud vill ge oss ”julklappar”. I alla fina gudstjänster som erbjuds oss i julhelgerna får vi ta emot gåvor från honom. Kanske får vi också möjligheter till vila och att vara i Guds närhet. Så kan vi också ladda för ett nytt år. 2015 blir ett spännande år. Bibelsällskapet, tillsammans med bl.a. Oasrörelsen, har utmanat oss alla att låta 2015 bli ett ”Bibelns år”. Vi behöver vända tillbaka till ett gott och hängivet bruk av Guds Ord. Inte minst därför att Ordet väcker tro. Tro som vi behöver för att våga vara salt och ljus och frimodigt bära ut vittnesbördet om Herren Jesus i vårt land. Se mer om satsningen på www.antautmaningen.se
Det blir också ett spännande Oas-år. Prästkurs och diakonkurs, många lokala Oashelger samt sommarens stora Oasmöten i Söderhamn och Jönköping. Be gärna för allt detta och kom ihåg att utan dig och mig finns det ingen Oasrörelse. Minns det när du planerar ditt givande inför 2015.
God Jul och Gott Nytt År!!
Oasrörelsens styrelse genom Björn Gusmark

Så kalendern för några månader framöver:
Januari
10-11             Förnyelsehelg, Forshaga Pingstförsamling, Hans Weichbrodt
13-15             Den ekumeniska Böneveckan i Trondheim, Hans Weichbrodt
17-18             Bibelhelg i Lycksele, Berit Simonsson
18                  Gudstjänst i Göteborgskyrkan. Israeltema, Hans Weichbrodt
24                  Ekumenisk helg i Ekenässjön, Berit Simonsson
31                  Ekumenisk dag i Ramkvilla, Berit Simonsson

Februari
1                    Kyrkdag i Bunkeflo, Malmö, Berit Simonsson
6-8                 Ekumenisk förnyelsehelg i Sunne. Hans Weichbrodt
8                    Möte i Norge, Berit Simonsson
21-22             Helg om ”Yttersta tiden”, Donsö Missionskyrka, Hans Weichbrodt
22                  Sävedalens kyrka, Hans Weichbrodt
23-25             Präst/pastorskurs på Åh
28                  Oasdag i Klädesholmens kyrka, Joachim Holmgren
28                  Oasdag i Gräshagskyrkan, Jönköping, Berit Simonsson, Hans Weichbrodt, Fredik Hollertz

Mars            
1                    Oasdag i Söderhamn, Hans Weichbrodt
7                    Oasdag med Växjö Bönehus i Västarabokykan, Växjö, Hans Weichbrodt
8                    Undervisning på Livets Ord i Uppsala, Berit Simonsson
28                  Oasdag i Ydre, Berit Simonsson

Tack för att ni finns med och ber för Oasrörelsen!

Ingemar Henricsson
Samordnare i Oasrörelsen
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen